Pillerill pillerapp

... Mors dag i dag. Har fått så fiiiin blomma och ett jätte gulligt kort av Thilde och Niklas =)
Jag älskar min familj <3


Fy faan

Det finns nån eller något eller va vad som helst som får mig att må så sjukt dåligt just nu. Därför ska jag lyssna till min man och min familj att skita i de hela och låta allt vara. Svälja allt och gå vidare. Som jag brukar göra med de mesta. De hamnar bak i ryggsäcken och sen hoppas man att de ska försvinna av sig självt. Så så ligger de till. Nu ska jag passa på att städa undan medan thilde sover en stund. Sen ska vi se om Niklas kommer hem och då ska jag ta mig lite egentid och gå ut me acce tror jag bestämt. Vi ska få besök i kväll oxå så vi får se om ja hinner. Pånåterseende hörrni :)

Idag

... Idag idag idag ... Nej nån typ av ändring måste de bli. känner mig så ensam här på landet i bland...Jag får försöka hitta en vän i mig själv härnute på landet. Min man säger men anna, du har ju bil, åk å gör nåt! Mmm jo vist har jag de men ja e inte en sån som vill åka å gö saker själv om man säger så. Men de får no bli ändring på de. Jag måste tänka på mig själv. Vill inte bli klämd i nån mellanzon där jag inte passar in. Varför ska man som vuxen människa behöva känna att man inte passar in eller hör hemma nån stanns? Trodde de var en fas i ungdomsåren eller i små skolan. Skärpning! Här ska de bli ändring var så säkra. Jah börjar i morgon tror jag bestämmt! Ensam är stark eller hur lyder ordspråket?

Ont... de gör ont

... I bland blir man bara så besviken på folk :( Nu ska jag sova god natt...

Kul :)

... Vad kul att ni hänger kvar och läser trotts min dåliga uppdatering. Idag blir det hemmadag för mig å thilde. Funderar på att städa i ordning innne på de sk kontoret. Salig röra dör inne då de även fungerar som torkrum och förråd. Meeen jag vet inte vart jag ska göra av allt skit. Nej jag orkar inte skriva. Vi hörs igen en annan dag. Måste lägga upp biler på framsidan nån dag oxå så ni får se hur de blev när vi lagt klart markstenen :) det blev kanon. Ett helt annat hus kan man säga :)

Vet ni vad

... Jag skrev ett långt inlägg här för nån dag sen. Men de försvann :( som ni vet så skriver jag från mobilen nu och de e så drygt så jag orka inte skriva om. Vi har iaf köpt ett parasoll till vagnen. Vilken bra uppfinning. Funkade fint idag när vi va ut å gick. Jag måste tillägga en sak, ni får ha öevraeende med att de blir lite stavfel i bland. Hoppas de e okej. I morrn e de ladies night i gallerian och jag hade tänkt åka in. Niklas ska få lite ensam tid me thilde och jag kan behöva lite egentid jag med. Jag hoppas de ska gå bra. Får amma henne innan ja åker och sen kan Niklas ge henne gröt om hon blir hungrig igen innan jag kommer hem. Blir isf först gången jag åker i väg utan min lilla tjej. Läskigt men kan bara välbehövligt för alla tre parter :) nu ska jag fixa me annat. Tjingeling :)

Så här äre

...är utan data ett tag så därav den sega bloggningen. Kommer igen när datan e i gång igen. Så segt att skriva på mobilen. De funkar lixom inte på samma vis. Thilde och jag ligger ff i sängen. Har inte orkat kliva upp än. Skönt att bara vara en stund oxå. Idag ska vi in på öppna förskolan men först måste jag städa undan lite här hemma. Jag fyller tydligen år innom en snar framtid så de kan ju va bra att ha de städat om nån skulle dyka upp. Nej men nu vet ni hur de ligger till. Vi ska nog ta oss upp ur sängen bu så man får lite gjort. Ha de så bra och var rädda om er där ute. Tjingeling :)

Suckar högt

Idag är en sån där dag då jag ö hade en drös med vänner som alla ringde och ville ses, ta en promenad inne i stan och gå å köpa glass i mnsan typ. Riktigt så e de inte... Telefon är knäpptyst, jag sitter ute på landet ensam eller jag har ju thilde så klart :). Eftersom solen skiner vilket är helt underbart så kan jag inte förtillfället ta en promenad då BVC säger att man ska undvika solen mellan 11 och 3 när man har en liten bebis. Negativ? Jag? Hmpf... skulle jag? Jo jag vet. Jag är negativ, sur, utråkad och en anings less. Nu börjar de bli molnigt så det får bli en promenad om en stund. Ute på våran altan är det förtillfället 41,7 grader. Härligt. Äntligen lite värme.

...

... Om jag bara kunde ändra inställning och attityd. Suck ... =( ska sätta mig och läsa lite. Blev ett kort och tråkigt inlägg. Lika tråkigt som jag. Måste bättra mig ... De kommer... sen.

Sängläge

...ligger på sängen och vilar. Har tvättat tre maskiner i dag som nu sitter ute på tork. Har bäddat rent och snyggat till i sovrummet, Putsat insidan av fönstret, bytt gardiner och fått in en liten känsla av Orienten. Äntligen, älskar nämligen den stilen på inredning. Blir kanon fint sen när ja e klar och fått inhandla lite mer som jag behöverr för att få den rätta känslan. Igentligen har jag så många olika smaker va de gäller inredning så jag skulle behöva massor med rum så man kan inreda dem olika överallt. Thilde sov sin första natt i sitt rum i natt. De gick bra men ja kolla till henne varje halvtimme kändes de som. Ja hade tänkt att hon skulle sova inne hos oss mycket längre men för hennes skull så provar vi de här nu så får vi se om hon sover bättre på nätterna. Nej de e så drygt å skriva på telefon så nu ger ja upp. Tjingeling

När nätterna blir långa


... Thilde e inne i en period där hon vaknar en gång i timmen på nätterna och vill äta eller ha nappen. Ligger och knölar å låter. Funderar på att hon ska få sova i sitt rum nu, men vågar inte riktigt. Tänkte hon kanske sover bättre där inne. Jag vet inte. Och eftersom jag ammar så känns de som om att de e smidigare att ha henne inne hos oss för då e de bara att sätta sig i ängen å ge henne mat när hon vaknar. Just nu känner jag mig ganska värdelös som mamma. Eller hur ja ska säga. Jag vet inte hur man uppfostrar barn eller får in rutiner, hur man ska få henne intressead av att äta sin potatis och hur man underhåller dem på bästa sätt. Hon är ju så intresserad av våran mat å sitter och följer varje tugga man tar, men när hon ska få då tittar hon bara bort och tappar fokus helt. Jag e nog oxå inne i en jobbig period just nu. Å de lär väl inte bli lättare heller. När man säger till bvc att man vill börja minska ner ammingen så säger de att nja... nått mål kan du väl ta bort å ge henne ersättning eller gröt på kvällen men... Men men men. Jag blir så trött. Thilde Verkar inte tycka om sin ersättning. Hor dricker nån enstaka gång, men mesta dels så spottar hon så fort hon får de i munnen och gråter. Är den för varm? För kall? Smakar den konstigt? vad e de för feeeel!!!??? Jag tycker de smakar spya, Niklas tycker de smakar sött, vad tycker Thilde? Jag provar allti före så de inte ska vara för varmt men hon kanske tycker att den e de? ÅÅÅHH!!! Blir galen. Å lessen. De rutiner vi har, e att kl 11 så sover on middag. Hon e tröt då. Efter de e de smakportion om vi e på hemma plan annars blir de till middag. Vid nio får hon mat och sen får hon gå å sova i sin säng direkt efter. De funkar bra förutom att hon e pigg i bland å ligger där å snackar massa. Bättre med nån rutin än ingen. Men om ja vill att hon ska sova kl 8 redan då? När kan man ändra de? När tänker hon sova hela nätter? *Pust* Känner mig värdelös just nu. Jag varken vet eller kan nånting. Fy =( Skönt att skriva av sig iaf...


Järlåsa

...sitter i bilen med en sovande Thilde i skogen nånstanns i järlåsa och äter mandelägg. Väntar på min man som är och lagar nånting till en sommarstuga. Eller nånting, han lagar en vatten ledning som gått av. Det är iaf lungt och skönt och man hör fåglarna kvittra. Har dåligt batteri på mobilen oxå så dr e lika bra att stänga ner nu hej så länge

Natten...

... ja den var något utöver de vanliga. Ska ta å berätta en inte så rolig historia nu. På kvällen i går så åt Thilde förs på sin mamma sen ca 60 ml ersättning. Hungrig dam tänkte jag som sen la henne för att sova. Nu kommer hon sova hela natten tänkte jag. Vid 00.45 vakna hon och ville äta. Men gud tänkte jag hon åt ju för inte så länge sen. la henne till mig å hon åt. Sen. Världens största kaskad spya över hela henne, mej, lakanet i våran säng plus på min kudde. Men gud. Väckte Niklas, jag behövde hjälp. fram med handduk å torka henne å mej. Gick och tvättade av henne bytte till ny pjamas och stoppade mig själv i duschen. Bäddade rent i sängen, släkte lampan och hon verkade vilja somna om. Skönt, för hon va väldans glad och pigg. Men till slut hör jag, hur de kommer mera kräks. Stackars thilde. Jag flög ur sängen, hjälpte henne på sida så hon inte skulle få allt i sig. De kom på hennes täcke kudde pyamas och hela hennes hår va fullt. Så de var bara att stoppa både henne å mej i duschen igen. Klockan var nu halv två på natten. de va mysigt med en liten nattdusch tyckte Thilde som sen somna om å sov gott till 4 då de va dags för mat igen. jag låg vaken i en timme och höll koll på henne och de kom inga mer spyor tack å lov. Satte på en tvättmaskin me täcket, kudden och hennes snuttis så hon skulle kunna få den sen när hon vaknar på morgonen. Trodde hon blivit sjuk, men de var bara en överfull mage helt enkelt.


Föresten


... Varför ska de vara så förbenat svårt att vara nyttig och hälsosam? Man måste igentligen bara ta sig över den där otroligt höga tröskeln, sen är det väl ganska lätt? Men fasiken, man faller ju tillbaka. Varför kan inte tröskeln vara lika hög på vägen tillbaka? Jag tror jag får köra på med min viktminskning när jag slutat amma. Eller åtminstonne bara ammar nån enstaka gång om dagen. Men hur gör man? När man slutar amma alltså..? Just nu e jag så rädd för att om jag "bantar" medan jag ammar så får Thildis inte i sig de hon behöver. Jag tänker inte köra nå pulver dieter utan bara försöka konsentrera mig på att ändra kosten och alla vanor kring den. Sen kan man åka å träna hur man vill för man behöver inte känna att inte Niklas kan ge henne mat om de skulle behövas.

Nej lär ta tag i de där snart känner ja.


Varför måste man ha rubrik?

... Ibland vill man bara inte ha de... men hallå, va e de jag ser? Det är en annan typ av text här där jag skriver...? Undrar hur de ser ut på bloggen sen? om den blir av samma typsnitt? De får vi se sen. Ahaaa =) Klickade på nån knapp nu, som måste ha blive ändrad när jag skrev från mobilen, så nu ser de normalt ut igen =) Gillar inte när saker förändras utan att ja vet om de. Då kan de ju va nå fel.

 

Öppföljning av eksemen i em. Det är såååå mycke bättre sen vi fick kortison salvan så jag har tom börjat prova me mjölk igen. Märkte ändå ingen skillnad på magen så nu kör vi på så får vi se hur de går. Utesluter dock de som de e mycke mjölk i, som typ mjölk, yoghurt, fil osv. Provade göra oboy på havre mjölken nyss... Omg va vidrigt. man hade lika gärna kunna blanda ut oboyen med kran vatten. Snuskigt!


Eftersom jag inte känner att jag har nå vettigt att skriva, så kan jag lika gärna lägga ner.
För den här gången.


Hmmm

...Provar skriva från min I phone får se om jag gör rätt dem här gången... Tror fatiskt att de funkar =)

1 maj


... Demonstranternas dag...
Det är väl idag de? När man går runt me stora plakat och försöker göra sin röst hörd.

Nej de e inget för mej. Själv ska jag gå ut och försöka få ner grus i fogarna. Alltså i markstensfogarna. Sopa sopa sopa... Men de blåser storm (jan?) ;p så vi får se hur de går...


Alltså jag måste berätta om våran granne... han åker runt på sin åkgräsklippare, fram å tillbaka, fram å tillbaka här ute på vägen. Observera nu att vi bor på landet, så d e en bit mellan kåkarna här ute. Så han glider runt här, på sin gräsklippare, som han ibland sätter en kärra på, fram å tillbaka. Grannen i fråga är en man, i åldern 55+ skulle jag tro. Han bor lite längre ner på "våran" väg och han verkar tro att han e någon typ av en viktig person... Ibland byter han upp sig, och tar sin nyinköpta kross av äldre modell ist, och åker fram å tillbaka på vägen... De e typ de han gör när han kommer hem från jobbet. Ibland e han faktiskt så duktig att han trampar för egen maskin på sin lilla herrcykel och har en av två hundar med sig. En dag när Acce satt ute (i lina) så höll han på att trilla av sin lilla cykel när acce skälde på han. Han skrek något i form av " Ööööööh Uffh", vinglade till och satte ner ena benet på marken, muttrade några ord som jag inte uppfattade och sedan cykla han vidare. Stackars man. Sen dess har jag bara sett han cykla förbi ett fåtal gånger, hårt hållandes i styret och med blicken fäst rakt fram. De går INTE att titta upp mot oss, man kan ju bli tvungen att hejja. Nu e de motrodrivna maskiner som gäller för hans del.


RSS 2.0